AK Parti Adayı Akgül: Kadına Şiddeti Önlemede İdamdan Ziyade İmana İhtiyaç var.

http://www.buyuksehirmardin.com/politika/ak-parti-adayi-akgul-kadina-siddeti-onlemede-idamdan-ziyade-imana-ihtiyac-var-h3776.html

AK Parti Mardin milletvekili aday adayı olan düşünce kuruluşu USTAD başkanı Ahmet Akgül İlçe teşkilatlarının kadın kollarını ziyaret etti.

Kadın kollarına çözüm süreci ile ilgili uzun yıllar yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Akgül, anaların ağlamayacağı, evlerden ağıtların yükselmeyeceği, şehit haberlerinin gelmeyeceği huzurlu bir ülke hayaliyle çalıştıklarını söyledi.

Görüşme talebine olumlu yanıt verip zaman ayıran kadın kolları teşkilatlarına teşekkür eden Akgül, çözüm sürecinin en önemli tarafını, gelecekte çocuklarını huzurlu bir memlekette büyütmek arzusunda olan annelerin oluşturduğunu söyledi.

IMG-20150224-WA0016

Kadınlara verdiği özel önemi adaylık başvurusunda özellikle kadınların ön sırada olduğuna dair örneklemeyle gösteren AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Ahmet Akgül özellikle Herkesi derin bir üzüntüye boğan Özgecan meselesi ile ilgili olarak “Elbette hepimizin yüreğini yakan bir meseledir. İslami gelenekten gelen birisi olarak kısasta hayat olduğuna yürekten inanırım. Bu vahşiliğin gerekirse idam dahil en ağır bir şekilde cezalandırılmasından yanayım. Lakin idamdan önce iman sorunumuzu çözmek gerektiğinden yanayım.  Bırakın bir yolcuyu taciz etmeyi, en ufak emanete dahi hıyanet etmeyen dindar nesil yetiştirme zorunluluğumuz var. İmanlı bir gençlik yetiştirme zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu.

ahmetakgul_artuklu_kadın

buyuksehirmardin_ahmetakgul

ahmetakgul_mardin_başvuru