Güneydoğuda yatırım ve kalkınma hamlesine dair açıklama

USTAD Başkanı Akgül Başbakan Yıldırımın Diyarbakır’da müjdesini verdiği yatırım ve kalkınma hamlesini basına değerlendirdi.

“Devlet bölgeyi terör örgütüne teslim etmeyecektir”

http://aa.com.tr/tr/ekonomi/guneydoguda-yatirim-ve-kalkinma-hamlesi-sevinci-/640843

http://www.yenisafak.com/ekonomi/guneydoguda-yatirim-ve-kalkinma-hamlesi-sevinci-2522238

http://www.haber7.com/diyarbakir/2109211-guneydoguda-yatirim-ve-kalkinma-hamlesi-sevinci

http://haber.star.com.tr/guncel/guneydoguda-yatirim-sevinci/haber-1139383

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de Başbakan Yıldırım’ın göreve geldiği günden bu yana Diyarbakır’a ziyaretini sürdürdüğünü, bu ziyaretlerin kente verilen önemi gösterdiğini söyledi. Akgül, huzur ve refahın sağlanması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını net bir dille ifade eden Başbakanın Doğu ve Güneydoğu’yu yeniden yapılandırmaya yönelik açıklamalarının umutsuzluğu umuda çevirdiğini belirtti.

Başbakanın, yatırımların yerini bulması için öncelikle terörün kökünü kazımaya söz vermesinin PKK ile mücadelenin kararlılıkla süreceğinin işareti olduğunu ifade eden Akgül, “Başbakanın Diyarbakır’da teröre karşı gösterdiği kararlılık ve yeniden yapılanmaya dair verdiği müjdeler göstermiştir ki; önümüzdeki dönem devletin şefkat ve kudretini bir arada göstereceği dönem olacaktır ki bölge insanı da bunu istemektedir.” dedi.

“Bölgesel siyaset yaptığını savunan bir parti ve partinin bağlantıları bölgede yıkımdan başka bir şey yapmadı. Kürtleri bölgede mağdur eden, bazı yerleri yaşanmaz hale getirenlerin Kürt haklarını savunmak bir yana bölgedeki Arapları dahi ciddi manada tedirgin ederek, bölgesel barış ve huzura dinamit attıkları görülmüştür.” diyen Akgül, terörle mücadele sürecinde onlarca şehit verilmesine rağmen devletin bölge halkına yönelik sorumluluğunu aksatmadığını vurguladı.

Akgül, bölgede mağdur olan sivil vatandaşları aç ve açıkta bırakmadığına şahit oldukları devletin yerinden yurdundan göç edenlere istisnasız kira yardımı yaptığını bildiklerini aktardı.

Başbakanın terör örgütü PKK’ya katılan gençlerde azalma olduğuna dair veriyi paylaşmasının önemine de değinen Akgül, “Başbakan Yıldırım’ın sanayi, ulaşım, toplu konut ve tarım dahil birçok konuda verdiği müjdeler göstermiştir ki; devlet bölgeyi terör örgütüne ve sefalete teslim etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

thumbs_b_c_7e1f579b098a5d3aab58a3e15d0404e9 basbakanyildirim_ustadbaskaniahmetakgul basbakanyildirim_ustadbaskaniahmetakgul1