Adalet arayışlarına evet, Halkına ve şehrine zarar vermeye hayır.!

Aralarında USTAD adına Ahmet Akgül’ün de bulunduğu 51 sivil toplum örgütü temsilcisi, son dönemde yerleşim yerlerinde kazılan hendek ve kurulan barikatlara karşı basın açıklamasında bulundu.

Yaşanan olaylarda saldırıların hedefi olan camilere dikkat çekmek üzere Fuat Yağcı Camisinin avlusunda düzenlenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasiye kardeşliğimize, son zamanlarda da dini değerlerimize ve hatta mabetlerimize yönelik saldırıların arttığına maalesef hep birlikte şahit olmaktayız.

Gittikçe şiddetlenen ve yaygınlaşan terör hepimizi endişelendirmekte ve rahatsız etmektedir. Buna karşı Mardin olarak sesimizi yükseltmek ve duruşumuzu ortaya koymak için burada bulunuyoruz.

Biz hep birlikte büyük ve aydınlık bir gelecek umudu içindeyiz. Bu coğrafyada yaşayan herkesin kazanacağı; iç savaş, kaos ve işgaller ile milletimizin arasına nifak ve fitne tohumu ekmeye çalışanların ise kaybedeceği bir geleceğe, birlik ve kardeşlik içinde yürümeye devam edeceğiz.

Kutsallarımızı, inancımızı, sosyal dokumuzu ve yüce değerlerimizi terk etmeyecek ve kimseye çiğnetmeye izin vermeyeceğiz.

KARDEŞLİK KAZANACAK

Birlikte, büyük ve parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz. İnananlar kazanacak, birlik kazanacak, kardeşlik kazanacak! Bize düşen şiddet, terör ve kavga çığırtkanlığı yapmak değil, sulh ve selameti tesis etmektir.

TBMM en güçlü ve kuşatıcı bir şekilde seçmenin temsilcilerini ihtiva etmektedir. Bütün talepler ve tartışmalar hukuk içinde ve medenice tartışılabilmektedir. Öyleyse bu şiddet ve teröre ne gerek vardır?

Patlayıcılara, hendeklere, barikatlara ve tuzaklara başvurmak niye? Sokağa çıkma yasakları ile operasyonların sebebi olan hendekler, barikatlar, okul yakmalar, araba gasb etmeleri, zorla haraç kesme gibi durumlara bir an önce son verilmelidir.

HER TÜRLÜ ŞİDDET VE TERÖRÜ KINIYORUZ

Şehirlerimizi, mahalle ve sokaklarımızı yaşanamaz hale getirenler, insanlarımızın evsiz-barksız ve işsiz kalmasına yol açarak büyük bir vebal altında kalırlar. Bunları yapanlar bu halkın, bu milletin ve bu şehrin dostu olamazlar. Biz Mardin’de ikamet eden, Mardin’e hizmet veren ve Mardin’de yaşayan dernek, vakıf, sendika, siyasi partiler, kanaat önderleri, esnaf ve meslek kuruluşları olarak; hayatımızı zorlaştıran, ticaretimizi bozan, huzurumuzu kaçıran ve hürriyetimizi kısıtlayan her türlü şiddet ve terörü reddediyoruz.

Kültürel ve tarihi mirasımıza, camilere ve kiliselere, işyerleri ve okullara hatta ambulanslara varana kadar, sınır tanımayan bu saldırıları yapanlara sesleniyoruz;

 

ÖZGÜR TALEPLERİNE EVET, FİTNEYE HAYIR

Bunları yaparak insanlık önünde ve tarih karşısında mahkûm ve mahcup olacaksınız. Yalnızlaşacak ve dışlanacaksınız. Halkına ve şehrine zarar verenler muvaffak olamayacaktır. Özgürlük taleplerine evet, Adalet arayışlarına evet, Kardeşlik ve eşitlik çabalarına evet, Huzur, refah ve güven içinde yaşamaya evet diyoruz. Ama şiddete, ayrımcılığa, bölücülüğe, zülme ve fitneye de hayır diyoruz. İslamın adalet, kardeşlik ve ve özgürlük düsturları hepimiz için kurtuluş reçetesidir. Bu kutlu reçete hepimiz için hayat ve huzur kaynağıdır. Bunun değerini bilelim. Zalimler için Yaşasın Cehennem diyoruz.”

12376191_985127624893022_5084680106425268625_n10259807_985127241559727_2665307454680638451_n