Ahmet Akgül'den 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

mardinizmi

 

Ahmet Akgül’ün mesajı şöyle:

 

“Anadolu’da toplumun ve ailenin temelini oluşturan kadınlardır. Hem anne, hem eş, hem evlat olarak toplumu dönüşümünü sağlayan yine kadınlardır. Kadının mutluluğu ülkenin mutluluğu, Kadının geleceğe dair umudu toplumun umududur. Tarih boyunca kadınları öteleyen, ikinci sınıf muamelesi yapan, eğitim ve sosyal imkanlardan dışlayan toplumlar mutsuz ve başarısız bir toplum olarak hiç bir ilerleme kaydedememişlerdir. Bunun en bariz örneği ortaçağ Avrupası olmuştur. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin artış göstermesinin en büyük nedeni şüphesiz iman eksikliğidir. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, idam cezası dahil ne kadar cezai arttırımlar uygulanırsa uygulansın annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan iflas etmiş bir kişiliğin önüne geçmek mümkün değildir. Bu şiddeti önlemenin en önemli yolu Cenneti anaların ayağının altına koyan İslami ve imani bir anlayışın yeniden yeşertilmesi olacaktır.

 

Bu anlayış, bırakın kadını dışlamak, bilakis hayatın içinde hak ettiği en güzel bir konuma yerleştiren bir anlayıştır. Hem kadın hakları argumanını herkesten fazla kullanan hem kadını meta olarak hak etmediği alanlarda kullanan ve kadın sığınma evlerini kadına şiddeti eğitim ve inançla önlemekten önde tutan modern dünyanın dayattığı anlayış değildir.
Toplumumuz, kendisine ait kaybettiği öz değerleri yeniden yeşerttiğinde, kadınların önemsenmesi ve hak ettikleri değeri bulmalarının yolu kendiliğinden açılacaktır. Bu vesileyle Mardin, Türkiye ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarım.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir