Akgül'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, basın çalışanı ve gazetecilerin çalışma koşullarının yasal güvenceye alınması için verdiği mücadelede başarı günüdür.

Gerek ulusal basın, gerekse mesleğini zor şartlar altında ve kısıtlı imkânlarla gerçekleştirmeye çalışan yerel basın kişi ve kurumların şehre dair sorumluluklarını her daim hatırlatan ve daha dikkatli olmalarını sağlayan kentin önemli bir unsurlarından biridir.

Demokrasilerin olmazsa olmazları arasında bulunan özgür ve tarafsız basının olaylardan haberdar etmek,  halkın denetleyen gözü olmak bakımından icra ettiği kamusal bir görevdir.

Böylesi önemli bir görevi yerine getiren gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi,  haklarının tamamıyla güvenceye alınması halinde o ilin gelişimi ve tanıtımına daha ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile başta Mardin ilimizde her türlü takdiri hakkederek görev yapan değerli  gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,  çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum

 

Ahmet AKGÜL

USTAD Başkanı

Kalkınma Kurulu Başkanı

10ocakgazetecilergunumesajı